Și acum, de ce întârzii? Scoală-te și botează-te— Faptele 22:16.
Există în aceste cuvinte un fel direct de a vorbi vrednic de copiat de toți cei care au o influență asupra altora și caută să-i aducă la calea cea dreaptă. Să-i îndemne la promptitudine, la ascultare deplină și completă, la o deplină mărturisire a Domnului și Adevărului. Dacă ei nu sunt înclinați să asculte cu promptitudine după ce ochii credinței lor au văzut pe Domnul și urechile lor au auzit vocea Lui, este puțin probabil că vor asculta mai târziu, când lumea, trupul și diavolul le vor zice: nu fi un extremist, fii moderat, nu te consacra cu totul Domnului. Vecinii și prietenii vor crede că ți-ai ieșit din minți și aceasta se va opune speranțelor și perspectivelor tale și prietenii îți vor deveni dușmani. Asta te va costa prea mult; ia-o mai încet — Z ʼ01, 186 (R2823).
* * *
Saul din Tars, conform textului nostru, pare să fi așteptat înainte de a intra în activitățile care păreau să fie autorizate de starea, împrejurările și experiențele sale, până când mesagerul Domnului l-a încurajat să facă acest lucru. În acest sens el este un exemplu pentru noi. Noi trebuie să stăm liniștiți și să așteptăm pe Domnul, chiar dacă starea, împrejurările și experiențele noastre par să ne îndemne înainte, până când Cuvântul Domnului, prin principiile sale precum și prin Spiritul și providența Sa, aprobă direcția spre care suntem îndemnați. Dar la fel ca Saul, să nu ezităm să mergem înainte după ce Cuvântul Domnului ne cere să înaintăm. Dacă opunem cu succes rezistență la presiunea greșită de a merge înainte, dacă așteptăm victorios pe Domnul până când El ne cere să mergem înainte și dacă atunci ascultăm cu promptitudine, înseamnă că am atins un grad glorios de dezvoltare a caracterului. Poate că pe nicio altă latură a caracterului creștin nu suntem probați mai frecvent, mai ales dacă suntem conducători în poporul Domnului — PT 1926, 172.
De aceea dacă cineva se curăță pe sine însuși de acestea, va fi un vas pentru onoare, sfințit și folositor stăpânului și pregătit pentru fiecare lucrare bună— 2 Timotei 2:21.
Dacă cineva dorește onoare de la Dumnezeu, să nu neglijeze s-o caute pe calea stabilită de Dumnezeu — pe calea umilinței; căci Domnul dă favorurile Sale celor smeriți. Dacă vrei să fii un vas folositor Stăpânului și un vas de cinste, smerește-te sub mâna cea tare a lui Dumnezeu și El te va înălța la timpul potrivit. Dar nici nu te grăbi în aceasta, ci orice mâna ta găsește să facă, fă cu toată puterea ta, începând și continuând totdeauna curățarea vasului tău pământesc, ca să poți fi potrivit pentru folosul Stăpânului— Z ’02, 319(R3096).
* * *
Lucrurile de care trebuie să ne curățim pe noi înșine sunt cele care constituie întinarea cărnii și a spiritului. Aceasta înseamnă nu numai să ne curățim de relele care sunt înrădăcinate în trupul nostru, cum ar fi necurăția persoanei, obișnuința cu tutunul, alcoolul și narcoticele, lăcomia, desfrânarea etc., dar și de cele care sunt înrădăcinate în mințile și inimile noastre, cum ar fi eroarea, necredința, disperarea, șovăiala, nerăbdarea, impietatea, lipsa atitudinii frățești, egoismul, mândria, vanitatea, lașitatea, lenea, vrajba, ura, nesinceritatea, jindul etc. O parte importantă a războiului nostru creștin este lupta noastră împotriva păcatului, erorii, egoismului și spiritului lumesc, prin care biruim răul și ne curățim pe noi înșine. O astfel de curățire se face prin activitatea Spiritului sfânt și ea întărește acest Spirit. Ea ne face onorabili înaintea lui Dumnezeu, ne pune deoparte pentru El, ne face potriviți pentru serviciul Său și ne pregătește pentru orice cuvânt bun și lucrare bună. Pentru noi toți, dar mai ales pentru peregrini și bătrâni, se aplică porunca: „Fiți curați, cei care purtați vasele lui Iehova” — PT 1932, 197.
Spelling error report
The following text will be sent to our editors: